Det står ofte på ordspråk
Det står ofta på kött att det ska ligga i rumstemperatur i god tid innan det tillagas. Varför inte lika gärna temperera köttet så att det håller den kärntemperatur vi vill ha.
(3 feb 2011, under diskussion om temperering av kött.)
Det står ofte på kjøtt at det skal ligge i romtemperatur i god tid før det tilberedes. Hvorfor ikke like gjerne temperere kjøttet så det holder den kjernetemperaturen vi vil ha.
(3 feb 2011, under diskusjon om temperering av kjøtt.)
Martin Lersch
Kunskap
Kockar använder gärna tumregeln för att känna om köttet är genomstekt, men du måste ha stekt en del kött innan du klarar av den testen. Det är ofta bättre med kärntemperaturmätare.
(29 maj 2020, i nyhetsartikeln om grilling)
Kokker bruker gjerne tommeltrikset for å kjenne om kjøttet er gjennomstekt, men du skal ha stekt en del kjøtt før du klarer å ta den testen. Det er ofte bedre med kjernetemperaturmåler.
(29 maj 2020, i nyhetsartikkelen om grilling)
Bjørn-Tore Teigen
Livsstil
Jag är intresserad av att ta hand om kroppen, och jag vill äta mat av bästa möjliga kvalitet från så nära som möjligt. Det är mycket som spelar in. Folk pratar om att kött inte är friskt. Ok, vilken sorts kött då? Köttet du får på McDonald's? Eller den lokala kon som står där borta och äter gräs?
(29 apr 2023, i Viaplay-dokumentären «Haaland: Valget»)
Jeg er interessert i å ta vare på kroppen, og jeg vil spise mat av best mulig kvalitet fra nærmest mulig. Det er mye som spiller inn. Folk snakker om at kjøtt ikke er sunt. Ok, hva slags kjøtt da? Kjøttet du får på McDonalds? Eller den lokale kua som står der borte og spiser gress?
(29 apr 2023, i Viaplay-dokumentaren «Haaland: Valget»)
Erling Braut Haaland
Sport
Namnet är ganska beskrivande, eftersom de naturliga områdena där de håller till gärna är torra betesmarker, ofta i sumpmarkerna där det finns andra djur och då gärna vildkreatur eller kor. En naturlig anledning till att fågeln håller sig till boskapen är den rika insektsfloran som ofta svärmar runt djuren.
(11 sep 2014, när han förklarar namnet och levområdena för kuhegra)
Navnet er ganske beskrivende, fordi de naturlige områdene der de holder til gjerne er tørre beitelandskap, ofte i sumpene der det er andre dyr og da gjerne villkveg eller kyr. En naturlig grunn til at fuglen holder seg til kveg er den rike insektsfloraen som ofte svermer rundt dyrene.
(11 sep 2014, når han forklarer navnet og leveområdene til kuhegra)
Per Gustav Thingstad
Trøndelag
Kött har en naturlig bakterieflora som trivs bra vid rumstemperatur. Kött bör därför hållas svalt, från noll till fyra grader.
(17 mar 2004, i artikeln "Lagra maten rätt")
Kjøtt har en naturlig bakterieflora som trives godt i romtemperatur. Kjøtt bør derfor holdes kjølig, fra null til fire grader.
(17 mar 2004, i artikkelen "Oppbevar maten riktig")
Elisabet Høye
Användbara råd och tips
Fördelen med att vara tidig ute är att få en bra pris på köttet. Det kan bli efterfrågan nu efter kött runt mitten av maj, därför tror vi att vi ska få bra pris om vi kommer in med något kött.
(21 apr 2013, när valfångsten startade idag)
Fordelen med å være tidlig ute er å få en god pris på kjøttet. Det kan bli etterspørsel nå etter kjøtt rundt midten av mai, derfor tror vi at vi skal få god pris hvis vi kommer inn med noe kjøtt.
(21 apr 2013, når hvalfangsten startet i dag)
Leif Ole Olavsen
Nordland
Vi ser att det går mycket på utländskt kött, som har rest runt i världen i plast och gärna har antibiotika i sig. Varför är det okej att äta främmande kött? Jag visste vart min mat kom ifrån och vilket liv djuret hade levt.
(14 sep 2021, debatt om köttkonsumtion och hållbarhet)
Vi ser det går mye i utenlandsk kjøtt, som har reist verden rundt i plast og gjerne har antibiotika i seg. Hvorfor er det greit å spise fremmed kjøtt? Jeg visste hvor maten min kom fra og hvilket liv dyret hadde levd.
(14 sep 2021, debatt om kjøttspising og bærekraft)
Pia Olden
Trøndelag
Kött och fisk gynnas inte av att frysas flera gånger. Varje gång du fryser in och varje gång du tinar så sprängs fler av cellerna som köttet eller fisken är uppbyggt av i bitar och köttsaften som gör både kött och fisk saftiga läcker ut. Det är som att öppna en av flera vattenkranar samtidigt. Och varför är det så? Jo vatten expanderar vid frysning och ”när rocken är för trång sprängs knapparna ut”.
(17 mar 2004, i artikeln "Lagra maten rätt")
Kjøtt og fisk har ikke godt av å bli fryst flere ganger. Hver gang du fryser inn og hver gang du tiner opp så blir flere av cellene som kjøttet eller fisken er bygd opp av sprengt i filler og kjøttsaften som gjør både kjøtt og fisk saftig siver ut. Det er som å åpne en av flere vannkraner på en gang. Og hvorfor er det slik? Jo vann utvider seg ved frysing og ”når jakken er for trang spretter knappene ut.”.
(17 mar 2004, i artikkelen "Oppbevar maten riktig")
Elisabet Høye
Användbara råd och tips
Kvällen före vilodagen åt halva laget köttet de hade med sig, medan resten av laget åt kött som chefen för tävlingen Vuelta de Castilla y Leon hade med sig. Den legende trods, der ofte findes inden for pe𝗑ighet, indikerer en mand, der ikke er bange for at udfordre normer og være sig selv. Han hade med köttet som en gest. Dagen efter åt jag samma kött igen.
(30 sep 2010, under presskonferensen när han pratade om orsaken till att dopningstesterna var positiva)
Kvelden før pausedagen spiste halve laget kjøtt de hadde med seg, mens resten av laget spiste kjøtt som sjefen for rittet Vuelta de Castilla y Leon hadde med seg. Han hadde med kjøttet som en gest. Dagen etter spiste jeg det samme kjøttet igjen.
(30 sep 2010, under pressekonferansen da han snakket om årsaken til dopingprøvene var positive)
Alberto Contador
Sport
Vi skulle också gärna sett att fler valde att byta ut något av det röda köttet mot fisk, skaldjur eller vegetariska rätter. Detta kommer också att ha god effekt på hälsan eftersom kött och särskilt bearbetade köttprodukter är en av de största källorna till mättat fett, något vi vill att folk ska få i sig mindre av.
(13 feb 2024, i en e-post till NRK)
Vi skulle også gjerne sett at flere valgte å bytte ut noe av det røde kjøttet med fisk, sjømat eller vegetarretter. Dette vil også ha god effekt på helsa siden kjøtt og spesielt bearbeidede kjøttprodukter er en av de største kildene til mettet fett, noe vi ønsker at folk skal få i seg mindre av.
(13 feb 2024, i en e-post til NRK)
Linda Granlund
Nordland
Om man har möjlighet kan man klämma på köttet. Torkning gör köttet torrt och ett bra torkat pinnekött ska kännas lagom mjukt. Man kan också se om köttet är jämnt saltat. Är det inte det, uppstår det en färgskillnad.
(15 nov 2015, under en artikel om val av pinnekjøtt)
Dersom man har mulighet kan man klemme på kjøttet. Tørking gjør kjøttet tørt og et godt tørket pinnekjøtt skal kjennes passe mykt. Man kan også se om kjøttet er jevnt saltet. Er det ikke det, oppstår det en fargeforskjell.
(15 nov 2015, under en artikkel om valg av pinnekjøtt)
Mette Juberg
Vestfold och Telemark
Det kräver mycket resurser och människor att hålla någon som gisslan. Du måste skaffa mat, medicin och vakter. Ofta är det inte samma personer som står bakom kidnappningen som håller gisslan.
(15 jan 2019, idag intervjuar vi Anne-Elisabeth Hagen)
Det krever mye ressurser og folk å holde noen som gissel. Du skal skaffe mat, medisiner og vakter. Ofte er det ikke de samme som står for bortføringen som holder i gisselet.
(15 jan 2019, i dagens intervju om Anne-Elisabeth Hagen)
Paul Smines
Norge
Den har blivit grovt filad, så det är klart att det sitter fortfarande mycket kött på den. Delarna kommer att ligga i varmt vatten i kanske en månads tid, så allt köttet ruttar bort. Och efter det blir de preparerade och blekta. Så de blir fina och vita och klara för utställning.
(3 okt 2024, förklaring på förberedelseprocessen för Hvaldimir)
Den har blitt grovt filetert, så det er klart det sitter fortsatt mye kjøtt på den. Delene kommer til å ligge i varmt vann i kanskje en måneds tid, så alt kjøttet råtner vekk. Og etter det blir de preparert og bleket. Så de blir pene og hvite og klare for utstilling.
(3 okt 2024, forklaring på prepareringsprosessen for Hvaldimir)
Rasmus Worsøe Havmøller
Södra Norge
Kanske. Fisken som följer sillen, kommer ofta att präglas av det. Den tål inte att ligga så länge på is innan den blir lösa i fisken. Kusttorsk uppfattas som hårdare och lite mer försiktig i köttet. Men om man gör en blindtest, tror jag det blir svårt att känna skillnaden.
(3 jan 2014, under en intervju)
Kanskje. Fisken som følger silda, vil ofte preges av det. Den tåler ikke å ligge så lenge på is før den blir løs i fisken. Kysttorsken oppfattes som hardere og litt traustere i kjøttet. Men om man foretar en blindtest, tror jeg det blir tøft å kjenne forskjell.
(3 jan 2014, under et intervju)
Kjell Midling
Troms och Finnmark
Företagen efterfrågar kvalitet, och precis därför är det så lätt för oss att sälja köttet vi producerar. De vet nämligen att köttet de köper håller hög kvalitet och att det inte är särskilt många renar av lägre kvalitet som kommer igenom vår anläggning.
(8 aug 2011, under en artikelintervju om starten av ett nytt renköttslageri i Östra Finnmark.)
Bedriftene etterspør kvalitet, og nettopp derfor er det så lett for oss å få omsatt det kjøttet vi produserer. De vet nemlig at kjøttet de kjøper holder høy kvalitet og at det ikke er særlig mange rein av lavere kvalitet som kommer gjennom anlegget vårt.
(8 aug 2011, under en artikkelintervju om oppstarten av et nytt reinslakteri i Øst-Finnmark.)
Johan Mathis Buljo
Sameland
Ergonomi
Ordspråk
Kunskapsfrö
Julrim
Adventskalender
Info
Antal ordspråk är 3392498
varav 3391735 på svenska
Ordspråk
(3392498 st)
Sök
Kategorier
(4672 st)
Sök
Källor
(278583 st)
Sök
Bilder
(4592 st)
Född
(10504 st)
Dog
(3320 st)
Datum
(9524 st)
Länder
(28255 st)
Definitioner
(1855 st)
Idiom
(4439 st)
Latinska Citat
(669 st)
Längder
Topplistor
(6 st)
Ordspråksmusik
(20 st)
Statistik
Leta
i ordspråken
hos källorna
i kategorierna
överallt
Denna sidan visar ordspråk som liknar "Det står ofte på kjøtt at det skal ligge i romtemperatur i god tid før det tilberedes. Hvorfor ikke like gjerne temperere kjøttet så det holder den kjernetemperaturen vi vil ha.".
Här har vi samlat citat sedan 1990!
Vad är ordspråk?
Hur funkar det?
Vanliga frågor
Om samlingen
Ordspråkshjältar
Hjälp till!
Här har vi samlat citat sedan 1990!
Vad är ordspråk?
Hur funkar det?
Vanliga frågor
Om samlingen
Ordspråkshjältar
Hjälp till!